Om Postevand

I Danmark har vi noget af det bedste grundvand i verden. Alligevel drikker vi over 100 mio. liter flaskevand om året.

Hos Postevand fylder vi dansk grundvand på miljøvenlige kartoner, så du kan slukke tørsten med et minimalt klimaaftryk, når der er langt til vandhanen. Samtidig arbejder vi for beskyttelse af grundvandet ved at plante et træ i Danmark, for hver hundrede karton vi sælger.

Her kan du læse mere om Danmarks grundvand, vores produkt og vores bidrag til en bæredygtig fremtid.

Tak, fordi du støtter vores sag.

Hvad er postevand?

Det danske postevand stammer fra undergrunden. Faktisk stammer størstedelen af det vand, der bliver solgt under varebetegnelsen kilde- og mineralvand også fra grundvand, præcis som postevand.

Vi kan som et af få lande i verden basere næsten alt vores postevand på indvinding af ubehandlet rent grundvand, som kun gennemgår iltning og filtrering.

Grundvandet dannes, når regn siver fra overfladen, ned i jorden gennem de mange lag af sand, grus, ler og kalk, hvor det ophobes som grundvand. Denne process gør at vandet tilføres naturligt forekommende mineraler. Det er også derfor at vand ikke smager ens rundt i Danmark.

Vi bruger grundvand fra Thise i Midtjylland — af praktiske årsager, og ikke fordi det er bedre end andre steder i Danmark. Vores vand filtreres ikke, men gennemgår inden tapning UV-belysning. UV-belysning er en skånsom og miljøvenlig metode til desinfektion. Den produktion vi benytter har en IFS (International Food Standard) certificering.

Postevand på karton

Vores karton er lavet af 95% fornybare biobaserede materialer. Det betyder, at 95% af de materialer der er brugt i vores karton er en del af naturens eget miljø. En større andel af fornybare materialer betyder færre materialer af fossile brændstoffer.

‘Fornybare’ betyder at materialerne i kartonen er fra naturressourcer, som naturligt gendannes over kortere tid. Størstedelen af vores karton er lavet af papir fra træer, som naturligt gendannes over kortere tid, hvorimod plastik er lavet af olie som tager adskillige generationer om at blive gendannet i naturen.

‘Fornybare’ betyder desuden mindre CO2-emissioner sammenlignet med materialer af fossile brændstoffer.

Kartonen er Certificeret Carbon Neutral. Det betyder at karton produktionen CO2 emissioner minimeres ved udelukkende at bruge vedvarende energi. De resterende CO2 emissioner kompenseres med certificerede klimabeskyttelse projekter uden for Elopak.

Certifikater

Papiret brugt i vores karton er FSC® certificeret hvilket betyder at træerne brugt til fremstillingen er fra ansvarlige og bæredygtigt drevet skove med særlige hensyn til natur, miljø og mennesker. Alt papiret stammer fra træer i Norden.

Vores kartoner er Certificeret Carbon Neutrale og der bruges udelukkende vedvarende energi i produktionen af dem. De resterende CO2 emissioner kompenseres med certificerede klima beskyttelses projekter.

Plant Et Træ er en almennyttig organisation som har H.K.H. Kronprinsen som protektor. De har siden 1988 plantet mere end 1,5 mio. træer i Danmark. Sammen med Plant et Træ planter vi træer ovenpå steder med grundvand til beskyttelse af dette.

Plasten i vores karton er ISCC certificeret, hvilket fremmer brugen af naturlige, ikke-fossile materialer i plast. Den PE vi bruger er fremstillet af råmateriale baseret på biprodukter fra produktion af papirmasse og papir. Materialerne stammer fra nordisk skovbrug. Plasten kan genanvendes sammen med konventionel plast.

 Drik altid vand fra vandhanen, når du har muligheden. 
 Drik altid vand fra vandhanen, når du har muligheden. 
 Drik altid vand fra vandhanen, når du har muligheden.